Yoğurt Tatlısı

Malzemeler (20 porsiyon)
 
400 gr un
400 gr pudra şekeri
400 gr irmik
9 adet yumurta
30 gr kabartma tozu
400 gr İTİMAT Yoğurt
Şurubu için
 
1800 gr toz şeker
1500 gr su
1 adet limonun suyu

Hazırlanışı ;

İlk once 20 kişiyi eve davet ediyoruz, ya da 20 kişi yoksa gramajları oranlıyoruz. Sonra büyükçe bir karıştırma kabı bulup bütün malzemelerimizi kaba boşaltıyoruz. Az sonra ellerimiz malzemeye gireceği için, şimdiden fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz. Bütün malzemelerimizi karıştırdıktan sonra yağlanmış derin bir tepsiye yayıyoruz ve ısıtılmış fırına veriyoruz. Bitti diye sevinmeyin, daha şerbeti var. Şeker, su ve limon suyunu hepsinin sığacağı bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Sığmazsa zor olur, yine de siz bilirsiniz tabi. Tatlımız fırında 20 dakika kaldıktan sonra çıkartıp, hazırladığımız şerbeti üzerine döküyoruz. Hindistan cevizi ya da toz fıstıkla üstüne sanatımızı icra edip soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun

Hünkar Beğendi

En sevdiğiniz tencerenin içine kuşbaşı eti koyup bir güzel soteliyoruz. Et böyle suyunu bırakana kad...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Izgara Hellim Tabağı

Kabağı, patlıcanı ve biberi dilimledikten sonra kalanını hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabına ...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Anadolu Çorbası

İlk once dolabımızı açıp en güvendiğiniz tencereyi ocağa koyuyoruz. Tencerenin içine suyumuzu, buğda...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Yoğurt Tatlısı

İlk once 20 kişiyi eve davet ediyoruz, ya da 20 kişi yoksa gramajları oranlıyoruz. Sonra büyükçe bir...

Ayrıntılı tarif için tıklayın