Anadolu Çorbası

İçindekiler
 
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı mantı
1 su bardağı tane mısır
1 su bardağı et suyu
Tuz
Su
Terbiyesi için;
 
250 gr İTİMAT Yoğurt
2 çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
 
Sosu için;
 
İTİMAT Tereyağı
Nane

Hazırlanışı ;

İlk once dolabımızı açıp en güvendiğiniz tencereyi ocağa koyuyoruz. Tencerenin içine suyumuzu, buğdayımızı ve mantımızı koyup “ben bunu böyle bile yerim” dediğiniz kıvama gelene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra makarna süzgecimizden geçirip, ikinci güvenilir tenceremize et suyunu ve süzülmüş malzemelerimizi boca ediyoruz. Sırasıyla mısırımızı, İTİMAT Yoğurt’umuzu ve unumuzu birkaç dakika arayla ekleyerek karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadığında (siz yine de tencereden taşırmayın) çorbayı ocaktan alıyoruz. Hemen ardından ufak ama sevimli bir tavada İTİMAT Tereyağı’nı kızdırıp üstüne nane döküyoruz. Kokudan mest olduğunuzda çorbamızı kaseye koyup üstüne mis gibi tereyağını gezdiriyoruz. Sonrasını zaten biliyorsunuz.

Afiyet olsun

Hünkar Beğendi

En sevdiğiniz tencerenin içine kuşbaşı eti koyup bir güzel soteliyoruz. Et böyle suyunu bırakana kad...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Izgara Hellim Tabağı

Kabağı, patlıcanı ve biberi dilimledikten sonra kalanını hava geçirmeyen bir kaba koyup buzdolabına ...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Anadolu Çorbası

İlk once dolabımızı açıp en güvendiğiniz tencereyi ocağa koyuyoruz. Tencerenin içine suyumuzu, buğda...

Ayrıntılı tarif için tıklayın

Yoğurt Tatlısı

İlk once 20 kişiyi eve davet ediyoruz, ya da 20 kişi yoksa gramajları oranlıyoruz. Sonra büyükçe bir...

Ayrıntılı tarif için tıklayın